Panel użytkownika

Zarejestruj się!

Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?

Związani z Ukrainą w Zwiąż Mnie - 25.02.2012
(1 viewing) (1) Guest
Go to bottomPage: 1
TOPIC: Związani z Ukrainą w Zwiąż Mnie - 25.02.2012
Związani z Ukrainą w Zwiąż Mnie - 25.02.2012 2 Months, 3 Weeks ago Karma: 0
25 lutego Klub Zwiąż Mnie wraz z tygodnikiem „Nasze Słowo” zapraszają na imprezę ukraińską, która odbędzie się w ramach rozpoczętego w lutym cyklu wydarzeń kulturalnych „Związani ze Wschodem”. W programie prelekcja poświęcona Ukraińcom w Polsce oraz pokaz slajdów z różnych zakątków tego kraju. Z głośników popłyną również wschodnie rytmy, a wszyscy goście będą mieli okazję skosztować tradycyjnych przekąsek. Gorąca atmosfera gwarantowana.

This image is hidden for guests. Please login or register to see it.

Jarosław Prystasz, redaktor naczelny tygodnika społeczności ukraińskiej w Polsce „Nasze Słowo", opowie o aktualnych problemach z jakimi borykają się Ukraińcy w naszym kraju oraz o ich podłożu. Przedstawi także historyczne i społeczne uwarunkowania obecnej sytuacji mieszkających w Polsce Ukraińców. Pokaz slajdów z Polesia i Wołynia, zaprezentują Sylwia i Marek Kulczykowie, którzy podróżują razem już kilkanaście lat. Każde odwiedzane miejsce oglądając z dwóch różnych punktów widzenia. Sylwia, geograf, wiele uwagi poświęca przyrodzie, Marka, architekta, najbardziej interesują spotykani po drodze ludzie. Sposobów patrzenia na świat jest zresztą więcej, bo zazwyczaj wędrują razem synami - Stasiem i Wojtkiem. Swoimi wrażeniami i doświadczeniami chętnie dzielą się podczas pokazów slajdów, w audycjach radiowych oraz na łamach prasy.

„Związani ze Wschodem” to nowy cykl wydarzeń kulturalnych w klubie Zwiąż Mnie, podzielony na miesiące tematyczne. Każdy blok poświęcony będzie kulturze i obyczajom wybranego kraju Europy Wschodniej, przybliżanych za pośrednictwem ciekawych wydarzeń, takich jak projekcje filmów, wystawy zdjęć, spotkania z podróżnikami, reportażystami, czy fotografami. Każdorazowo dany miesiąc zamknie impreza główna, podczas której będzie można zatańczyć w rytmie wschodnich dźwięków oraz spróbować tradycyjnych potraw i alkoholi z danego kraju.

Prelekcja /pokaz slajdów
Start: 19:30
Wstęp: wolny

Impreza muzyczna:
Start: 22:00
Wstęp: 5-10 zł

Więcej informacji na temat cyklu: http://www.facebook.com/KlubZwiazMnie
Zwiąż Mnie
Fresh Boarder
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Last Edit: 2012/02/22 15:04 By Zwiąż Mnie.
The administrator has disabled public write access.

Go to topPage: 1